Smidig borrigg för trånga utrymmen

Inlyftning av borrigg på tomt i Åby

Behöver du borra för exempelvis bergvärme när det finns begränsad tillgänglighet finns det bra möjligheter att borriggen Nemek 407 C2 ändå klarar av uppgiften. Med en bredd på endast 1,7 meter är den smalare än de flesta andra borriggar. Detta gör det möjligt att utföra smidigare borrning på villatomter än de mer traditionella borriggarna, som är betydligt större. Borriggens smidiga storlek gör att den kan lyftas in på villatomten – över staket, murar och häckar. Den specialanpassade lastbilen gör det lättare att komma intill för inlyftning på tomten.

Dessutom går borriggen på gummilarvband istället för band av stål och kan lyfta sig vid svängar för skonsamma vändningar Det minimerar åverkan på underlaget och många slutkunder är mycket nöjda när inte gräsmattan blir sönderkörd i samband med borrningen.

Ett företag som använder sig av Nemek 407 C2 är FBB Finspångs Brunnsborrning. Ytterligare en en stor fördel med denna borrigg, om du anlitar exempelvis FBB, är att den har två borrmaster. Standardmasten kräver en frihöjd på cirka 6,5 meter, medan en specialbyggd mast enbart kräver en frihöjd på 2,4 meter. Det gör att borriggen är mycket lämplig att använda vid borrning inomhus, som i exempelvis parkeringshus.